Aroma & Itovi

Aroma

Het codewoord van deze therapie is ‘essentiële oliën’. Die kunnen helpen tegen verschillende klachten, bijvoorbeeld wanneer je hond of paard een gevoelige maag heeft, spierpijn heeft, onrustig is of wonden heeft die maar moeilijk genezen. Ook op emotioneel vlak kunnen zij soelaas bieden. Professionele ondersteuning hierbij is van groot belang, want deze oliën kunnen bij een verkeerd gebruik schadelijk zijn voor je dier. Vooral bij kleinere huisdieren moet goed nagedacht worden over de hoeveelheden en de mate waarin ze moeten verdund worden.

In deze therapie steunen we vooral op de erfenis van dokter Edward Back (1886-1936). Hij ontdekte dat verschillende bloesems van planten en bomen een heilzaam effect kunnen hebben, en hij ontwikkelde er ook een remedie rond. Daarbij is er ook speciale aandacht voor de omgevingsfactoren van je dier.

Itovi

Meten is weten. Bij deze therapie maken we gebruik van de iTovi lichaamsscanner. Die kleine scanner stuurt lichte elektronische frequenties naar je dier. Die frequenties gaan 273 punten in hun lichaam ‘meten’, om te zien of je dier overal in balans is, zowel fysiek als emotioneel. Op basis van die scan bekijken we dan welke essentiële oliën of supplementen nodig zijn om hun gezondheid te ondersteunen.

Opgelet! De iTovi stelt géén diagnose van bepaalde ziektes. Bij medische klachten zullen we altijd doorverwijzen naar de dierenarts. De bedoeling hier is vooral om het apparaat als ondersteuning te gebruiken.